dijous, 11 de març del 2010

Els joves italians desperten al violeta

Tal com comentava l’altre dia, no tota la ciutadania italiana resta impassible davant dels abusos dels seus dirigents i la incompetència de l’oposició. Malgrat la indiferència de la immensa majoria, hi ha una inquieta minoria que no es resigna a que el Sr. Berlusconi es carregui el sistema democràtic italià amb mesures autoritàries i que ha decidit prendre la iniciativa. Una iniciativa popular, espontània, improvitzada, però que a vegades són les iniciatives més efectives, per sinceres i fresques, al menys mentre dura la pujada de l’escuma. La iniciativa es diu “Il popolo Viola”. A més, gràcies a la comunicació 2.0, aquesta forma de protestar i de mostra la seva indignació, el seu inconformisme d’uns joves italians pren mides de fenomen exponencial. El poder dels petits treu poder als grans. Com deia Ismael Serrano citant a Saramago, el món té dues superpotencies. Una és Estats Units, l’altra és l’Opinió Pública. I quan escric això “Il popolo Viola” ja té 244,127 seguidors a Facebook (entre ells jo mateixa).
Penjar vídeos denúncia, escriure textos de protesta o publicar vinyetes crítiques són algunes de les seves armes. Armes basades en la creativitat, la imaginació, l’austerirat, la democràcia i el respecte, que tant falten en els seus dirigents. Les armes de l’opinió pública. A més, han muntat un seguit de mobilitzacions per al 13 de març a les principals ciutats italianes i a les grans capitals europees (amb la gran comunitat italiana que tenim a Barcelona, per quan una a casa nostra?).
Duri el que duri, és una molt bona notícia i tenen tot el meu suport i els desitjo que aconsegueixin mobilitzar la societat, despertar els adormits, saquejar consciències i m’agradaria molt que impedir algun abús. Al menys demostren que amb idees com aquestes, amb l’energia d’aquests joves, amb el suport que obtenen, amb la creativitat de la seva iniciativa... Itàlia tindria l’oportunitat de tenir un futur esplèndid.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada